20240708

SSC MTS Recruitment 2024 :ಸ್ಟಾಫ್ ಸೆಲೆಕ್ಷನ್ ಕಮಿಷನ್ (SSC) ಮಲ್ಟಿ-ಟಾಸ್ಕಿಂಗ್ ಸ್ಟಾಫ್ ಬೊಕ್ಕ ಹವಾಲ್ದಾರ್ ನೇಮಕಾತಿಗ್ ಅಧಿಸೂಚನೆ ಬುಡುಗಡೆ ಮಲ್ದ್ಂಡ್.

Staff Selection Commission (SSC) released the notification for Multi -Tasking(Non Technical)Staff and Havaldar recruitment:

ಸ್ಟಾಫ್ ಸೆಲೆಕ್ಷನ್ ಕಮಿಷನ್ (SSC) ಮಲ್ಟಿ-ಟಾಸ್ಕಿಂಗ್ ಸ್ಟಾಫ್ ಬೊಕ್ಕ ಹವಾಲ್ದಾರ್ ನೇಮಕಾತಿಗ್ ಅಧಿಸೂಚನೆ ಬುಡುಗಡೆ ಮಲ್ದ್ಂಡ್. MTS-4887 ಬೊಕ್ಕ Havaldar-3439 ಸೇರ್ದ್  ಒಟ್ಟು 8326 ಖಾಲಿ ಹುದ್ದೆಲೆಗ್ ಅರ್ಜಿ ಲೇದೆರ್. ಅರ್ಹ ಅಭ್ಯರ್ಥಿಲೆಗ್ ಉಂದು ಒಂಜಿ ಎಡ್ಡೆ ಅವಕಾಶ. 



Last Date to Apply:

ಅರ್ಜಿ ಪಾಡ್ರೆಗ್ ಜೂಲೈ 31-2024  ಕಡೇತ ದಿನ. ಕಾಸ್ ಕಟ್ಟರೆಗ್(Online Payment) ಆಗಸ್ಟ್ 01-2024 ಕಡೇತ ದಿನ. ಅಕ್ಟೋಬರ್ -ನವೆಂಬರ್ ದಂಚಿ ಪರೀಕ್ಷೆ ನಡಪೆರೆಗುಂಡು. 

Age Limit:

MTS ಅಭ್ಯರ್ಥಿಲೆಗ್ 18 ದ್ 25 ವರ್ಷದುಲೈದಗಲೆಗ್ ಅವಕಾಶ, ಅಂಚೆನೇ Havaldar ಅಭ್ಯರ್ಥಿಲೆಗ್ 18 ದ್ 27 ವರ್ಷಮುಟ ಅವಕಾಶ ಉಂಡು. ಅಂಚೆನೇ ಕೆಲವು ವಿಭಾಗೊಲೆಗ್ ಪ್ರಾಯದ ಸಡಿಲತೆ (Age relaxation) ಉಂಡು. ಅಭ್ಯರ್ಥಿಲು ಕಡ್ಡಾಯವಾದ್ 10 ನೇ ಕ್ಲಾಸ್ ಪಾಸಾದುಪ್ಪೊಡು. 

Application Fee:

ಅಪ್ಲಿಕೇಶನ್  ಫೀಸ್ ರೂ 100/- ಒನ್ಲೈನ್ಡ್ ಕಟ್ಟೊಡು. ಪೊಣ್ಣುಲು,ST,SC,PwBD,ESM ಅಭ್ಯರ್ಥಿಲು ಪೀಸ್ ಕಟ್ಟರೆಗ್ ವಿನಾಯಿತಿ ಪಡೆದೆರ್. 

Selection Process:

  • Computer Based Exam ಉಪ್ಪುಂಡು. (ಆಬ್ಜೆಕ್ಟಿವ್ ಟೈಪ್ /ಮಲ್ಟಿಪಲ್ ಚಾಯ್ಸ್ ಕ್ವೆಶ್ಚನ್ )
(Numerical and Mathematical Ability,Reasoning Ability and Problem Solving,General Awareness,English Language and Comprehension) ಒಟ್ಟು  90 ಪ್ರಶ್ನೆಲೆಗ್ ಒಂಜರೆ ಗಂಟೆ ಪೊರ್ತುದ ಅವಕಾಶ ಉಂಡು.ಪರೀಕ್ಷೆನ್ ಕನ್ನಡೊಡುಲಾ  ಬರೆವರೆ ಅವಕಾಶ ಉಂಡು. 
  • Havaldar ಹುದ್ದೆಗ್- Physical Efficiency Test (PET)/Physical Standard Test (PST) ಉಪ್ಪುಂಡು . 
  • ಕಡೆಕಾದ್ Documents Verification ಉಪ್ಪುಂಡು. 

Examination Centres : 


ದೇಶಒರ್ಮೆ ನಡಪುನ ಈ ಪರೀಕ್ಷೆಗ್ ಕರ್ನಾಟಕಡ್ ಉಡುಪಿ,ಕುಡ್ಲ ಸೇರ್ದ್ ಕೆಲವು ಪರೀಕ್ಷಾ ಕೇಂದ್ರಲೆಡ್ ಪರೀಕ್ಷೆ ನಡಪರೆಗುಂಡು.


Apply ಮಲ್ಪುನು ಎಂಚ?


ಸುರುಕಾದ್ SSC ದ Official website- https://ssc.gov.in  ಓಪನ್ ಮಲ್ಪುಲೆ. 
1. One time Rigistration:
        ರಿಜಿಸ್ಟ್ರೇಷನ್ ಮಲ್ಪೊಡ್ದ್  ದುಂಬು ಮೊಬೈಲ್ ನಂಬರ್ ,ಇಮೇಲ್ ಐಡಿ ,ಆಧಾರ್ ನಂಬರ್ ರೆಡಿ ಮಲ್ತ್ ದೀಲೆ. 
ಬೊಕ್ಕ ''Rigister Now'' ಕ್ಲಿಕ್ ಮಲ್ತ್ದ್  Personal details,Password creation ಮಲ್ತ್ದ್ ರಿಜಿಸ್ಟರ್ ಆಲೆ. 


2.Filling of Online Application :

    ರಿಜಿಸ್ಟ್ರೇಷನ್ ಆಯಿಬೊಕ್ಕ ಲಾಗಿನ್ ಆದ್ ಎಕ್ಸಾಮಿನೇಷನ್ ಫಾರಂ ಬರ್ತಿ ಮಲ್ಪುಲೆ.ಆಯಿಬೊಕ್ಕ  ಫೊಟೋ ಬೊಕ ಸಿಗ್ನೇಚರ್ ಅಪ್ಲೋಡ್ ಮಲ್ಪುಲೆ. ಸರಿಉಂಡ ಪಂದ್ ಕುಡ ಒರ ತೂಯಿಬೊಕ್ಕ Submit ಮಲ್ಪುಲೆ. 

ನಾನಾತ್ ಮಾಹಿತಿಗ್ https://ssc.gov.in ಗ್ ಭೇಟಿ ಮಲ್ಪುಲೆ. 






20240610

Kori Rotti/Kori Roti

 Kori Rotti:A Iconic dish from tulunadu

Kori rotti is a iconic dish from tulunadu.This traditional dish,combining crispy rice wafers and spicy chicken curry,showcasing the rich food heritage of the area.The name ''Kori rotti''translates to ''Chicken and crip rice wafers''in tulu,where''kori'' means chicken and ''rotti'' refers to the crispy,thin rice wafer.While you can now buy Kori Rotti in market,the homemade version remains unmatched in taste and texture.


How Kori Rotti recipe was made in Past

In the old days,making kori rotti at home was a time-consuming process.

  • Making rice batter:First,the rice was soaked and ground in to a smooth batter,and then some salt was added to it.
  • Cooking on Kavoli: The batter was spread thinly on a special concave griddle called 'Kavoli'.It required skill to cook the batter evenly until it became crispy. 
  • Sun Drying:After cooking,the rotti was dried in the sun.This  sun-drying made the rotti very crispy and also preserved it for a long time.
  • Storage: The dried rotti was stored in airtight containers.This allowed families to keep it for long periods and use it during special occasions.

kori-rotti


Kori roti celebrations

Kori rotti was traditionally consumed during important events and festivals such as Sodthi,Maripuja and other family celebrations.It was a dish that brought families together,symbolizing happiness and festivity.Nowadays,people buy ready-made rotti from the market because it is more convenient.Homemade kori roti is a bit hard but tastes much better than ready-made rotti.Crispy homemade onse that many people still love.

The crispy rotti when soaked in the spicy chicken curry (Kori saar) become soft and full of flavor. A rich sipcy chicken curry pairs perfectly with crispy kori rotti.The curry,made with a mix of spices and coconut milk,adds a rich taste to the rotti. Generally it's often accompanied by ''chicken sukka''(kori sukka)adding an extra layer of  flavor to the meals.Together, they offer a delightful combination of textures and tastes.

Nowadays, Kori Rotti is available in many hotels and restaurants, making it more accessible to people who want to enjoy this traditional dish.Now Kori rotti production has become a small business for some people.Local entrepreneurs have set up roti factories, producing bulk and packaging it in half kg packets.Then they are sold to local shops,other cities in India and even abrod, also available online.


20240524

Cereals,Spices and Eatables in tulu

Cereals,Spices and Eatables in tulu


Here are some common cereals, spices, and edibles in Tulu

SPICES



    English       Tulu     Kannada

  • Rice-Ari(ಅರಿ)-Akki(ಅಕ್ಕಿ)
  • Wheat-Godi(ಗೋಧಿ)-Godi(ಗೋಧಿ)
  • Sorghum-Jola(ಜೋಳ)-Jola(ಜೋಳ)
  • Groundnut-Nelakadle(ನೆಲಕಡ್ಲೆ)-Nelakadle(ನೆಲಕಡಲೆ)
  • Green Gram-Padengi(ಪದೆಂಗಿ)-Hesarubele(ಹೆಸರುಬೇಳೆ)
  • Black Gram-Urdu(ಉರ್ದು)-Uddu(ಉದ್ದು)
  • Pigeon Pea-Thogari(ತೊಗರಿ)-Thogari(ತೊಗರಿ)
  • Peas-Bhatani(ಬಟನಿ)-Bhatani(ಬಟಾಣಿ)
  • Horse Gram-Kudu(ಕುಡು)-Huruli(ಹುರುಳಿ)
  • Finger Millet-Ragi(ರಾಗಿ)-Ragi(ರಾಗಿ)
  • Chia seeds-Kamakasthuri(ಕಾಮಕಸ್ತೂರಿ)-Kamakasturi(ಕಾಮಕಸ್ತೂರಿ)
  • Foxtail Millet-Navane(ನವಣೆ)-Navane(ನವಣೆ)
  • Jackfruit Seed-Bole(ಬೋಲೆ)-Halasina beeja(ಹಲಸಿನ ಬೀಜ)
  • Termarind Seed-Pulkate(ಪುಲ್ಕಟೆ)-Hunase beeja(ಹುಣಸೆ ಬೀಜ)
  • Sesame-Edme(ಎಡ್ಮೆ )-Ellu(ಎಳ್ಳು)
  • Paddy-Bar(ಬಾರ್)-Bhatta(ಭತ್ತ)
  • Lentil-Lattande(ಲತ್ತಂಡೆ)-Alasande(ಅಲಸಂಡೆ)
  • Musterd-Sasemi(ಸಾಸೆಮಿ)-Sasive(ಸಾಸಿವೆ)
  • Thymol/Carom Seed-Oma(ಓಮ)-Om kalu(ಓಂ ಕಾಳು)
  • Black Pepper-Edde Munchi(ಎಡ್ಡೆ ಮುಂಚಿ)-Kari Menasu(ಕರಿಮೆಣಸು)
  • Cumin Seed-Jeerge(ಜೀರ್ಗೆ)-Jeerige(ಜೀರಿಗೆ)
  • Coriander seed-Kothombori(ಕೊತ್ತೊಂಬ್ರಿ) -Kottambari(ಕೊತ್ತಂಬರಿ)
  • Fenugreek-Mette(ಮೆತ್ತೆ)-Menthe(ಮೆಂತೆ)
  • Indian Bay leaf-Iginda ire(ಇಜಿನ್ ದ ಇರೆ)
  • Onion-Neerulli(ನೀರುಳ್ಳಿ)-Eerulli(ಈರುಳ್ಳಿ)
  • Garlic -Bollulli(ಬೊಳ್ಳುಳ್ಳಿ)-Bellulli (ಬೆಳ್ಳುಳ್ಳಿ)
  • Curry leaves-Bersoppu(ಬೆರ್ಸೊಪ್ಪು)-Karibevu(ಕರಿಬೇವು)
  • Clove-Lavanga(ಲವಂಗ)-Lavanga(ಲವಂಗ)
  • Turmeric-Manjol(ಮಂಜೊಲ್)-Arashina(ಅರಶೀನ)
  • Asafoetida-Ing(ಇಂಗ್)-Hingu(ಹಿಂಗು)
  • Ginger-Shunti(ಸುಂಟಿ)-Shunti(ಶುಂಠಿ)
  • Linseed-Agase(ಅಗಸೆ )-Agase(ಅಗಸೆ)
  • Nutmeg-Jayikayi(ಜಾಯಿಕಾಯಿ)-Jayikayi(ಜಾಯಿಕಾಯಿ)
  • Red pepper-Munchi(ಮುಂಚಿ)-Menasu(ಮೆಣಸು)
  • Salt-Uppu(ಉಪ್ಪು)-Uppu(ಉಪ್ಪು)
  • Sugar-Sakkare(ಸಕ್ಕರೆ)-Sakkare(ಸಕ್ಕರೆ)
  • Sugar Candy-Kallsakkare(ಕಲ್ಲ್ ಸಕ್ಕರೆ)-Kallu sakkare(ಕಲ್ಲುಸಕ್ಕರೆ)
  • Jaggry-Bella(ಬೆಲ್ಲ)-Bella(ಬೆಲ್ಲ)
  • Pickle-Uppad(ಉಪ್ಪಡ್)-Uppinakayi(ಉಪ್ಪಿನಕಾಯಿ)
  • Curry-Kaipu(ಕೈಪು)-Palya(ಪಲ್ಯ)
  • Gravy-Saar(ಸಾರ್)-Saaru(ಸಾರು)
  • Rice-Nuppu(ನುಪ್ಪು)-Anna(ಅನ್ನ)
  • Flattened rice-Bajil(ಬಜಿಲ್)-Avalakki(ಅವಲಕ್ಕಿ)
  • Puffed rice-Kurlu(ಕುರ್ಲು)-Mandakki(ಮಂಡಕ್ಕಿ)
  • Paddy puffed rice-Poddolu(ಪೊದ್ದೊಲು)-Aralu(ಅರಳು)
  • Water-Neer(ನೀರ್)-Neeru(ನೀರು)
  • Milk-Per(ಪೇರ್)-Haalu(ಹಾಲು)
  • Tea-Cha(ಚಾ)-Chaha(ಚಹಾ)
  • Coffee-kaapi(ಕಾಪಿ)-kaaphi(ಕಾಫಿ)
  • Lime Juice-Sharbath(ಶರ್ಬತ್)-Sharabattu(ಶರಬತ್ತು)
  • Sugarcane Juice-Karmbu jusu(ಕರ್ಮ್ಬು ಜೂಸು)-Kabbina halu(ಕಬ್ಬಿನ ಹಾಲು)
  • Kheer -Paysa(ಪಾಯ್ಸ)  -Payasa(ಪಾಯಸ)
  • Ghee-Nei(ನೈ)-Tuppa(ತುಪ್ಪ)
  • Butter-Bolnei(ಬೊಲ್ ನೈ)-Benne(ಬೆಣ್ಣೆ)
  • Curd-Benjana/Kojapu(ಬೆಂಜನ)-Mosaru(ಮೊಸರು)
  • Butter Milk-Ale(ಅಲೆ)-Majjige(ಮಜ್ಜಿಗೆ)
  • Oil-Enne(ಎಣ್ಣೆ)-Enne(ಎಣ್ಣೆ)
  • Meat-Maasa(ಮಾಸ)-Mamsa(ಮಾಂಸ)
  • Fish-Meen(ಮೀನ್)-Meenu(ಮೀನು)
  • Dried fish-Nungel meen(ನುಂಗೆಲ್ ಮೀನ್)-Ona Meenu(ಒಣಮೀನು)
  • Vegetables-Tharkari(ತರ್ಕಾರಿ)-Tharakari(ತರಕಾರಿ)
  • Honey-Thigathnei(ತಿಗತ್ನೈ)-Jenutuppa(ಜೇನುತುಪ್ಪ)
  • Basil-Tolasi(ತೊಲಸಿ)-Thulasi(ತುಳಸಿ)
  • Indian borage- Sambaraballi/Sambrani(ಸಂಬರಬಳ್ಳಿ/ಸಾಂಬ್ರಾಣಿ )-Doddapathre(ದೊಡ್ಡಪತ್ರೆ)
  • Lemon grass-Majjige soppu(ಮಜ್ಜಿಗೆ ಸೊಪ್ಪು)-Majjige Soppu(ಮಜ್ಜಿಗೆ ಸೊಪ್ಪು)
  • Tinospora cordifolia-Amrutha balli(ಅಮೃತ ಬಳ್ಳಿ)-Amrutha balli(ಅಮೃತ ಬಳ್ಳಿ)
  • Pennywort-Thimare(ತಿಮರೆ)-Ondelaga(ಒಂದೆಲಗ)
  • Leucas aspera-Tumbe(ತುಂಬೆ)
  • Tora leaves-Tojank toppu(ತೊಜಂಕ್ ತೊಪ್ಪು)-Tagathe soppu(ತಗತೆ ಸೊಪ್ಪು)

Tastes in tulu

  • Sweet-Theepe/Cheepe(ತೀಪೆ/ಚೀಪೆ)-Sihi(ಸಿಹಿ)
  • Sour-Puli-(ಪುಲಿ)-Huli(ಹುಳಿ)
  • Salty-Uppu(ಉಪ್ಪು )-Uppu(ಉಪ್ಪು )
  • Bitter-Kaipe(ಕೈಪೆ)-Kahi(ಕಹಿ)
  • Spicy-Kara(ಕಾರ)-Khara(ಖಾರ)
  • Astringent-Kaner/Kanape(ಕನೇರ್)-Ogaru(ಒಗರು)
  • Insipid-Chappe(ಚಪ್ಪೆ)-Sappe(ಸಪ್ಪೆ)








20240508

Reptiles,Insects in tulu

 Reptiles, Insects in Tulu

Snakes, Reptiles, Insects in Tulu



Snake-Ucchu/Mari(ಉಚ್ಚು/ಮರಿ)

  • Indian Cobra-Eddendina ucchu/Naage(ನಾಗೆ)
  • Rat snake-Kere(ಕೇರೆ)
  • Russell's Viper-Kandodi(ಕಂದೊಡಿ)
  • King cobra-Kalinge(ಕಾಲಿಂಗೆ)
  • Common krait-Kadambale(ಕಡಂಬಲೆ)
  • Boa-Permari(ಪೆರ್ಮಾರಿ)
  • Common vine snake-Pajjimari(ಪಜ್ಜಿಮಾರಿ)
  • Flying snake -Pulliputra(ಪುಲ್ಲಿಪುತ್ರ)
  • Buff striped keelback- Pagale(ಪಗಲೆ)
  • Watersnake-Olle(ಒಲ್ಲೆ )


Crocodile-Mudalye(ಮುದಲೆ)
Lizard-Palli(ಪಲ್ಲಿ)
Centipede-Arachel(ಅರಕ್ಚೆಲ್)
Millipede-Cherante(ಚೆರಂಟೆ)
Scorpion-Kombachel(ಕೊಂಬಚೆಲ್)
Snail-Puru(ಪುರು)
Tortoise-Yeme(ಯೇಮೆ)
Frog-Kappe(ಕಪ್ಪೆ)
Monitor Lizard-Odu(ಒಡು)
Eutropis carinata-Arane(ಅರಣೆ)
Oriental garden lizard-Onthi(ಓಂತಿ)
Leech-Umburu(ಉಂಬುರು)
Ant-Pijin(ಪಿಜಿನ್)
Fire ant -Thaburu(ತಬುರು)
Bulldog ant-Kuimpe(ಕುಯಿಂಪೆ)
Bee-Thiga(ತಿಗ)
Wasp-Kanchikara(ಕಂಚಿಕಾರೆ)
Hornets-Pilikundel(ಪಿಲಿಕುಂಡೆಲ್)
Beetle-Kurvai(ಕುರ್ವಯಿ)
Bedbug-Thagule(ತಗುಲೆ)
Caterpillar-Kambolipuri(ಕಂಬೊಲಿಪುರಿ)
Cockroach-Yekkalae(ಎಕ್ಕಲೆ)
Firefly-Menpuri(ಮೆನ್ಪುರಿ)
House Fly-Kilenji(ಕಿಲೆಂಜಿ)
Grasshopper-Mutte(ಮುಟ್ಟೆ)
Lice-Pen(ಪೇನ್)
Butterfly-Chitte(ಚಿಟ್ಟೆ)
Mosquito-Umil(ಉಮಿಲ್)
Helicopter damselfly-Panthe(ಪಾಂತೆ)
Spider-Thale(ತಾಲೆ)
Termite-Udal(ಉದಲ್)
Tick-Nungu(ನುಂಗು)
Earthworm-Nakkuru(ನಕ್ಕುರು)












Tags:Reptiles-name-Insects-name-in-tulu-firefly-cobra-snake-Russell-viper-snail,millipede,centipede.

20240504

Fish name in tulu


Fish name in tulu:





  • Mackerel-Bangude-ಬಂಗುಡೆ 
  • Sardine-Boothai-ಬೂತಾಯಿ 
  • Reef Cod-Muru-ಮುರು 
  • Tuna-Kedar-ಕೇದಾರ್ 
  • Perch tiger-Ademeen-ಅಡೆಮೀನ್ 
  • Black Pomfret-Manji-ಮಾಂಜಿ 
  • Silverfish/anchovy-Bolingir-ಬೊಲೆಂಜಿರ್ 
  • Yellow croaker-Kallur-ಕಲ್ಲೂರು 
  • Seer fish-Anjal-ಅಂಜಲ್ 
  • Ribbon fish-Pambol-ಪಾಂಬೋಲ್ 
  • Moonfish-Pakkimeen-ಪಕ್ಕಿ ಮೀನ್ 
  • Catfish-Thede-ತೇಡೆ 
  • Solefish-Nang-ನಂಗ್ 
  • Queenfish-Palaimeenu-ಪಲೈ ಮೀನ್ 
  • Stringray-Thorake-ತೊರಕೆ 
  • Ladyfish-Kane-ಕಾನೆ 
  • Ponyfish-Kurchi-ಕುರ್ಚಿ 
  • Shark-Thaate-ತಾಟೆ 
  • Hilsa-Swadi-ಸ್ವಾಡಿ 
  • Garfish-Konthi-ಕೊಂತಿ 
  • Finned bulleye-Disco-ಡಿಸ್ಕೋ 
  • Barracuda-Kandai-ಕಾಂಡೈ 
  • Pink perch-Madmal meen-ಮದ್ಮಲ್ ಮೀನ್ 
  • Croaker fish-Koddai-ಕೊಡೈ 
  • Tilapia-Jilebi meen-ಜಿಲೇಬಿ ಮೀನ್ 
  • Red Snapper-Kyavaji-ಕ್ಯಾವಜಿ 
  • Salmon fish-Ramas/rawas-ರಮಾಸ್ 
  • Rohu-Rui-ರುಯಿ 
  • Orange Chromide-Channadka-ಚನ್ನಡ್ಕ
  • Butter fish-Melugu/Nei meen-ನೈ ಮೀನ್  
  • Green Chromide-Irpe-ಇರ್ಪೆ 
  • Emperor-Kokkar-ಕೊಕ್ಕರ್ 
  • Prawns-Yetti-ಎಟ್ಟಿ 
  • Crab-Denji/Jenji-ದೆಂಜಿ 
  • Clams-Marwai-ಮರ್ವಾಯಿ/ಕೊಯ್ಯೊಲು
  • Squids-Bondas/Bandase-ಬಂಡಸೆ
  • Lobster-Kalletti-ಕಲ್ಲ್ ಎಟ್ಟಿ 

Some Freshwater fish name

  • Pool barb - Kijan-ಕಿಜನ್ 
  • Clarias Magur-Mugudu-ಮುಗುಡು 
  • Striped Murrel-Modenji-ಮೊಡೆಂಜಿ 
  • Eel-Puryol-ಪುರಿಯೊಳು 
  • Kall Morante-ಕಲ್ಲ್ ಮೊರಂಟೆ
  • Giant freshwater Prawn-Byangar Etti-ಬ್ಯಾಂಗರ್ ಎಟ್ಟಿ 
  • Natica-Narthe-ನರ್ತೆ ''

Ubbar:

During the rainy season,rivers can overflow, causing fish to venture into nearby flooded areas,like paddy fields, in search of food and shelter. The abundance of water and vegetation in paddy fields provides an attractive habitat for fish during this time.This phenomenon is often observed in agricultural areas where paddy fields are adjacent to rivers or streams. In Tulunadu, during such night,local people venture out to collect crabs and go fishing, taking advantage of it.













Tags:anchovy fish in tulu,rohu fish in tulu,butter fish in tulu,red snapper in tulu,sardine in tulu,indian salmon in tulu,salmon fish in tulu,salmon fish in tulu language,salmon in tulu,squid fish,fish name list,fish name in english,sardine fish in tulu,rawas fish in tulu,sardines in tulu,crab in tulu,anchovies in tulu,